Thứ sáu, 12/07/2024
IMG-LOGO
Trang chủ Lớp 9 Tiếng Anh Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Unit 9 Reading có đáp án

Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Unit 9 Reading có đáp án

Trắc nghiệm Tiếng Anh 9 mới Unit 9 Reading có đáp án

  • 369 lượt thi

  • 15 câu hỏi

  • 15 phút

Danh sách câu hỏi

Câu 1:

Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement.

Find native English speakers      In certain areas it’s the hardest thing to do, but it’s the best use of your time. Talking to actual native speakers is the most effective way to improve your English skills, speaking or otherwise. So whether you have to Skype them, call them, or beg them to speak to you, do so. Your progress will be faster this way than any other.

Listen to the music of English    No, not English music, the music of English - its lilt, its prosody, the sing-songy-ness of it. The intonation. Even if you speak perfect English technically, if you speak it like a robot you’re not speaking it the way it’s meant to be spoken.

Slow down    Above all, if you want to be understood, slow down. The more clearly you speak, the better chance your listener has of understanding you. It’s tempting to get nervous and want to speed up to get it all over with, but you can’t do that! Clarity is key - for some native English speakers, too!

Record yourself   Though we hear ourselves all the time, we really don’t know quite what we sound like. So record yourself! What are the weak and strong points you hear in your speech? And then you can concentrate on what you need to work on.

 

Speak English at home    This is the biggest, easiest mistake to make. You go about your day, you’re on the job working partly in English, you go to your English class, and then you go home and revert back to your native tongue. While you may be making slow improvements, you’ll never get past that dreaded lingual plateau. Make a point to speak it at home, too. Have only English at the dinner table. Stick to English TV at home. Make it as 24/7 as possible.

Talking to actual native speakers is the least effective way to improve your English skills

Xem đáp án

Đáp án: B

Thông tin: Talking to actual native speakers is the most effective way to improve your English skills, speaking or otherwise.

Dịch: Nói chuyện với người bản ngữ thực tế là cách hiệu quả nhất để cải thiện kỹ năng tiếng Anh của bạn, nói hay nói cách khác.


Câu 2:

Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement.

Listening to the music of English means Listening to English music.

Xem đáp án

Đáp án: B

Thông tin: No, not English music, the music of English - its lilt, its prosody, the sing-songy-ness of it.

Dịch: Không, không phải âm nhạc tiếng Anh, âm nhạc của tiếng Anh - âm nhạc của nó, sự thịnh vượng của nó, sự đơn điệu của nó.


Câu 3:

Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement.

The more clearly you speak the better chance your listener has of understanding you.

Xem đáp án

Đáp án: A

Thông tin: The more clearly you speak, the better chance your listener has of understanding you.

Dịch: Bạn càng nói rõ ràng, cơ hội người nghe của bạn hiểu bạn càng nhiều.


Câu 4:

Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement.

Recording yourself is a good way to discover your weak and strong points

Xem đáp án

Đáp án: A

Thông tin: What are the weak and strong points you hear in your speech? And then you can concentrate on what you need to work on.

Dịch: Những điểm yếu và mạnh mẽ bạn nghe thấy trong bài phát biểu của bạn là gì? Và sau đó bạn có thể tập trung vào những gì bạn cần để làm việc.


Câu 5:

Read the text and decide T (true)/ F (false) for each statement.

Speaking English as much as possible is very good for improving English communication skills.

Xem đáp án

Đáp án: A

Thông tin: Stick to English TV at home. Make it as 24/7 as possible.

Dịch: Dính vào TV tiếng Anh ở nhà. Làm cho nó càng 24/7 càng tốt.


Câu 7:

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Question 2

Xem đáp án

Đáp án: A

Communicate with (ph.v) giao tiếp với ….


Câu 9:

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Question 4

Xem đáp án

Đáp án: B

Dịch: Ngôn ngữ ký hiệu được sử dụng bởi nhiều người bị điếc là giao tiếp bằng cử chỉ.


Câu 11:

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Question 6

Xem đáp án

Đáp án: D

Dịch: Chúng tôi làm hầu hết các giao tiếp của chúng tôi bằng cách nói.


Câu 12:

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Question 7

Xem đáp án

Đáp án: B

So sánh hơn nhất với tính từ dài


Câu 14:

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Question 9

Xem đáp án

Đáp án: A

Thì hiện tại dơn diễn tả sự thật


Câu 15:

Choose the word or phrase among A, B, C or D that best fits the blank space in the following passage.

Question 10

Xem đáp án

Đáp án: C

Other + N (số nhiều)

Dịch: Các ngôn ngữ khác trong top 10 là tiếng Tây Ban Nha, tiếng Bengal, tiếng Bồ Đào Nha, tiếng Nga, tiếng Nhật và tiếng Đức.


Bắt đầu thi ngay