Thứ năm, 03/04/2025
IMG-LOGO

Câu hỏi:

14/07/2024 97

All of the following are mentioned as the benefits of living in the new place EXCEPT ____.

A. saving time and money

B. making his own decisions

C. staying up late with friends

Đáp án chính xác

D. enjoying more freedom

 Xem lời giải

Trả lời:

verified Giải bởi Vietjack

Đáp án C

Tất cả những điều sau đây được đề cập là lợi ích của việc sống ở nơi mới NGOẠI TRỪ ____.
A. tiết kiệm thời gian và tiền bạc
B. đưa ra quyết định của riêng mình
C. thức khuya với bạn bè
D. tận hưởng nhiều tự do hơn
Căn cứ vào thông tin:
“From my new apartment, it just takes me thirty minutes so I saved forty-five minutes’ traveling time. I don’t have to get up so early and I save two-third of my traveling cost. It does not only save my time to travel for work but also from most of the places in Hong Kong. In addition, I gain my personal space and freedom by independent living. I make my own decision all the time, I do not have to say whether I would go home for dinner, I can invite my friends to come up and stay late.”
(Từ căn hộ mới của tôi, tôi chỉ mất ba mươi phút để đi làm vì thế tôi tiết kiệm bốn mươi lăm phút thời gian di chuyển. Tôi không phải dậy sớm và tôi tiết kiệm được hai phần ba chi phí đi lại của mình. Tôi không chỉ tiết kiệm thời gian đến chỗ làm việc mà hầu hết các nơi ở Hồng Kông. Ngoài ra, tôi có được không gian cá nhân và tự do bằng cách sống độc lập. Tôi tự đưa ra quyết định mọi lúc, tôi không phải nói liệu tôi có về nhà ăn tối không, tôi có thể mời bạn bè đến và thức khuya hay không.)
=> Như vậy, tiết kiệm thời gian và tiền bạc, đưa ra quyết định của riêng mình, tận hưởng nhiều tự do hơn đều là lợi ích của việc sống ở chỗ mới. Còn “thức khuya với bạn bè” chỉ là suy nghĩ, sự lựa chọn của người viết đưa ra.

Câu trả lời này có hữu ích không?

0

Gói VIP thi online tại VietJack (chỉ 400k/1 năm học), luyện tập gần 1 triệu câu hỏi có đáp án chi tiết

ĐĂNG KÝ VIP

CÂU HỎI HOT CÙNG CHỦ ĐỀ

Câu 1:

Think of things (5)________ are in your best interest and choose that option.

Xem đáp án » 05/04/2024 92

Câu 2:

This way, you may not be at a (5)_________ to deal with too much work at the same time.

Xem đáp án » 05/04/2024 77

Câu 3:

It is much more beneficial to listen to the voice inside yourself rather than the berating (4) ________of others.

Xem đáp án » 05/04/2024 72

Câu 4:

The word “supervision” in paragraph 2 is closest in meaning to _______.

Xem đáp án » 06/04/2024 67

Câu 5:

According to paragraph 3, why did the author mention the figure of parents sheltering children?

Xem đáp án » 05/04/2024 66

Câu 6:

It is extremely empowering knowing that you are (3)________control of your own life and your own choices.

Xem đáp án » 05/04/2024 63

Câu 7:

Young people who learn independence can often say: “I (2) ____ my freedom by acting responsibly (I did what was right even when it was hard to do),”

Xem đáp án » 05/04/2024 62

Câu 8:

According to paragraph 4, which of the following is the most time consuming to the writer?

Xem đáp án » 06/04/2024 60

Câu 9:

“I developed the resourcefulness to help myself (4) ____ with difficulty (I met my problems head on).”

Xem đáp án » 05/04/2024 60

Câu 10:

Which best serves as the title for the passage?

Xem đáp án » 05/04/2024 60

Câu 11:

The word “them” in paragraph 1 refers to _____.

Xem đáp án » 06/04/2024 60

Câu 12:

The word “hassle” in paragraph 3 is closest in meaning to ______.

Xem đáp án » 06/04/2024 59

Câu 13:

However, (1) __________ independently, you need a number of life skills in order not to depend on your parents and older brothers or sisters.

Xem đáp án » 05/04/2024 58

Câu 14:

The word "trade-offs" in the passage is closest in meaning to ____.

Xem đáp án » 06/04/2024 57

Câu 15:

Which of the following is NOT included in the preparatory work of renting an apartment?

Xem đáp án » 06/04/2024 54